2008-07-06

Tips och trix i photoshop


Photoshopade Ellen så att hon fick porslins hy.
Sorry att jag inte har varit inne och skrivit. Var ju på gotland med den bästa klassen någonsin den 7 - 9. Vi hade grymt roligt. Sen var det ju skolavslutning, och jag sjöng solo, oplanerat som vanligt. Sedan var det midsommar.
Nu är jag i alla fall tillbaka och ska försöka vara aktiv. Mina tips på hur du gör porslins hy:
Först ska nu hi ha bra ljus i fotot.
Genom att välja Bild>Justeringar>Nivåer (ctrl+l) kan ni få bra ljus i bilden.
Dra in den svarta och den vita triangeln till basen av kurvan. Fotot är fortfarande för mörkt så flytta mittentriangeln ett snäpp åt vänster..
Ta kontroll över hudens ton nu:
Tryck ”Q” på tangentbordet för att gå in Snabbmaskläget. Måla med en svart pensel så allt utan huden blir maskat. Om du målat in i hudens gräns så byt till vit färg och måla tillbaka.
Ta bort det röda i huden:
För att få mindre rött i huden ska vi dra ur mättnad från den röda färgen. Tryck “Q” för att gå ur Snabbmaskläget och omvandla masken till en markering. Välj Bild>Justeringar>Nyans/Mättnad (Ctrl+u).
Välj Röda i rullgardinen. Dra ner mättnaden till -20. Tryck OK.
Förbättra ljuset ytterligar:
Gör en ny markering precis som ovan men inkludera håret den här gången. Försök inte få med varje lite hårslinga, utelämna hellre dem från masken.
Välj Bild>Justeringar>Kurvor (ctrl+m). Ljusa upp ansiktet genom att klicka till vänster om kurvans mitt och dra den punkten uppåt. Tryck OK.
Finnar Nu:
Välj Lagningspenseln. Zooma in och börja nere vid hakan.
Högerklicka och välj en penselstorlek som är snäppet större än en finne.
Håll ner ”Alt” och musklicka sedan en gång på ett område som är fritt från finnar. Släpp ”alt”.
Zappa bort finnar och kluvna toppar:
Klicka nu enkelt över varje litet märke och se hur de försvinner. Fortsätt över hela ansiktet. Ta nya avtryck med ”Alt” vid behov.
Putsa sedan till håret genom att ta bort små utstickande hårstrån.
Tips: Lagningspensel
När du använt Lagningspenseln för mycket kan det märkas. För att minska den effekten kan du ställa Läget på penseln till ”Ljusare” när du ska ta bort mörka fläckar och ”Mörkare” för ljusa fläckar.

Inga kommentarer: